Projecte Erasmus. Brül, Alemanya. PDF Imprimeix Correu electrònic

Brühl, a Alemanya , ha estat la seu de la primera trobada dels participants del projecte Erasmus + anomenat «The image of the EU in the post-truth era» . Una vintena d’alumnes de 2 i 3 d’ESO de l’Ies Binissalem han estat seleccionats pels seus mèrits acadèmics per participar-hi.

A part dels alumnes de l’institut de Binisssalem, també hi participen alumnes de Brühl,(Alemanya), Lucerna (Suïssa) i de Zadar (Croàcia). El projecte consta de quatre encontres de treball, un a cada país. Així, la propera trobada serà al mes de novembre a Binissalem. Al març del 2019 els alumnes viatjaran a Croàcia i a la tardor del mateix any a Suïssa.

En aquesta primera trobada que va tenir lloc de l’11 al 17 de març, els alumnes van treballar en grups internacionals, van aprendre a analitzar els diferents enfocaments periodístics que pot tenir una mateixa notícia en funció del mitjà de comunicació que la publiqui i també a destriar la informació verídica i fiable de la que no ho és.

La setmana va ser plena d’activitats i visites turístiques. A l’institut de Brühl, feren feina en grups internacionals, elaboraren documentació i prepararen una presentació pel darrer dia. A Colònia visitaren diferents mitjans de comunicació com la RTL, la WDR, Deutschlandradio i la KSTA. L’estada es va completar amb una excursió a Brussel·les on van visitar el Parlamentàrium (museu del Parlament Europeu) i el propi Parlament Europeu on els alumnes van tenir l’oportunitat d’escoltar les explicacions sobre el funcionament diari del Parlament i van poder formular les preguntes que tenien. El darrer dia, després d’una jornada de feina, van poder exposar la feina feta durant tota la setmana i acabar l’estada amb una festa de comiat on van poder degustar diferents menjars de cada país cuinats per ells mateixos.

Sens dubte, una experiència que no només els va permetre ampliar els seus coneixements sobre la Unió Europea i practicar l’anglès, sinó que també els haurà permès fer lligams amb les famílies que els han acollit i conèixer uns hàbits i una cultura diferent a la nostra. Ja compten els dies per a la propera trobada a Binissalem.

Si voleu veure algunes fotografíes de la trobada, clicau aquí.